Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πισώπλατο χτύπημα στη Ζώνη | Τετάρτη 6 Μάρτη 2002

Πισώπλατο χτύπημα σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία την ίδια ώρα μέσω του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη διατείνεται περί ανάπτυξης και προστασία της! Από τις 26 Οκτώβρη 2001 έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Ευαγγ. Βενιζέλου, η οποία χαρακτηρίζει τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της Κυνοσούρας ως αρχαιολογικό χώρο επειδή... απέχει από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων - όπως προκύπτει από σχετικό σχεδιάγραμμα - πάνω από 2,5 χιλιόμετρα! Η απόφαση αυτή αποτέλεσε αφορμή για την κοινή σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων της Ζώνης, των εργοδοτικών Ενώσεων και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.
Οπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, η απόφαση αυτή περιέχει στοιχεία «προβοκάτσιας» σε βάρος της Ζώνης καθώς η Κυνοσούρα δεν έχει καμία σχέση με τον Τύμβο για τον οποίο αν πράγματι ενδιαφερόταν η κυβέρνηση θα λάμβανε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι «στο χάλι», όπως ειπώθηκε, που είναι σήμερα.
Επισημάνθηκε ακόμα ότι η απόφαση εντάσσεται στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε βάρος της Ζώνης και αποτελεί πριμοδότηση υπέρ των Ναυπηγείων Ελευσίνας του Ν. Ταβουλάρη, αλλά και των νέων αγοραστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι φορείς αποφάσισαν ένα κοινό πρόγραμμα δράσης το οποίο συμπεριλαμβάνει αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στις 1.30 συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Πειραιά. Συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στις 2 το μεσημέρι στη Ζώνη και για τις επόμενες μέρες αποφασίστηκε διάβημα στο πρωθυπουργικό γραφείο και συμβολικό κλείσιμο του διαύλου του Πειραιά για 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου